Graffiti eltávolítás

Bízzuk szakemberre!

A graffiti festékek választéka szinte határtalan. A leginkább elterjedtek az akril és alkidgyanta bázisú szórófestékek, melyek a szivárvány minden színében kaphatóak. A kötőanyagok, mint pl. polysalka, a polyvinilacetát, vagy a copolymerek is nagyon elterjedtek. Ezek mellett még 2 komponensű gyantát, továbbá olajfestéket is alkalmaznak. A különböző faltípusokat is figyelembe véve számtalan kombináció adódik, melyekkel az alkalmazás során találkozunk (nem is beszélve a festék koráról, vagy az időjárási viszonyokról).

A tisztítószer szakszerűtlen alkalmazása és a helytelen eljárás a felület maradandó károsodásához vezethet.

Ezért mindenképp tanácsos a felületkezelést szakképzett személyzetre bízni.

A graffiti eltávolítás módjai

 - kép 1

Vegyszeres

A graffiti szennyeződéseket kémiai oldószerek segítségével feloldjuk és a felületről nagynyomású melegvizes mosóval lemossuk.

Mechanikus

Ennél az eljárásnál a kezelt felületet mechanikai eltávolítjuk. Ezt alacsony nyomású szemcseszóró berendezéssel tesszük, ahol a levegő nyomása 0,1 és 4 bar közötti, a felhasznált szóróanyag 0,1- 0,3 mm méretű homok, üveggyöngy, vagy korund a tisztítandó felületnek megfelelően.

FIGYELEM!

A mechanikus eljárás csak kevés esetben használható megoldás, mivel a festékszemcsék általában mélyen beszívódnak a felületbe. Kő vagy tégla burkolatú homlokzatok, illetve korrodált fém felületek tisztítására alkalmazható.